POČITNICE NA DOLENJSKEM

Veseli bomo, če se boste odločili za preživljanje vikenda ali daljših počitnic na Dolenjskem. Gostom, ki prespijo v naši hiši, radi priskočimo na pomoč z idejami, kako zapolniti Vaš dan. Dogovorimo se lahko za degustacijo pri lokalnih vinarjih (minimalno za dve osebi), organiziramo izposojo koles, vas usmerimo na pohodniške poti, organiziramo supanje po reki Krki, obisk lokalnega čebelarja in še mnogo več.

 
REZERVIRAJTE


OGLED ZNAMENITOSTI

Dolenjska je najbolj poznana po svojem vinorodnem okolišu, v katerem kraljuje vino Cviček, ki ga pridelujejo iz belih in rdečih sort. Na Dolenjskem je razširjeno tudi čebelarstvo, tako da se da tu kupiti domači med.
Pokrajina vam nudi tudi ogled številnih naravnih kraških pojavov (vrtače, požiralniki, uvale, kraška polja, kraške jame in ponikalnice). Dolenjska je očarala tudi veliko slovenskih pesnikov, ki so pisali pesmi o njej.
Za ogled starih kulturnih znamenitosti obiščite Dolenjski muzej, kjer boste našli vse najdbe iz območja Dolenjske regije. Lahko se odpravite na ogled številnih še stoječih gradov, ki vam bodo zagotovo popestrili izlet.