Kjer si roko podajo domačnost, tradicija in sodobnost.

Pri Vovkotu ustvarjamo preproste tradicionalne jedi slovenske oziroma dolenjske kuhinje s pridihom sodobnosti. Pri tem bi izpostavili pečeno telečjo kračo. V naši kuhinji upoštevamo letne čase, prednost pa dajemo lokalnim dobaviteljem, saj le tako lahko zagotavljamo kakovost, ki jo naši gostje pričakujejo od nas. Veseli smo, ko gostje opazijo trud naših kuharic, ki še danes na roke režejo rezance, pripravljajo štruklje, svaljke…

Sezonsko, sveže, iskreno in lokalno, to je naša zapoved.

Jedilni list na spletni strani je informativne narave. Lahko se zgodi, da bo ob Vašem obisku ponudba zaradi sezonskega značaja ali dnevne ponudbe malce drugačna.

Obvestilo gostom s celiakijo in ostalimi omejitvami

Gostom, z visoko preobčutljivostjo na gluten, žal ne moremo zagotavljati 100% brezglutenske prehrane, saj nimamo ločenih prostorov in kuhinjskih aparatur za pripravo tovrstnih živil. Zavedamo se, kaj za gosta, ki ima močno preobčutljivost na gluten, pomeni že manjša kontaminacija, zato Vas prosimo za razumevanje.

Vino

Gospodar Rok Vovko, ljubitelj vin, izprašan sommelier, skrbi za izbor vin, seveda ob tem ni pozabil na ljubitelje biodinamičnih vin. Najraje Vas bo seznanil z dolenjskimi vini, ki jih prideluje nova generacija dolenjskih vinarjev.

Vinska karta obsega okoli 220 etiket, med njimi najdete tudi najbolj priznane vinarje kot so:

» Krapež, Santei, Burja, Sutor in Štokelj iz Vipavske doline
» Familija, Šumenjak, Verus, Ducal, Urbajs in Protner iz Štajerske
» Movia, Ščurek, Simčič, Prinčič, Jakončič iz Goriških Brd
» Gravner, Radikon, Podversic, Princic, Zidarich iz zamejske Slovenije
» Gordia in Zaro iz Slovenske Istre
» Martinčič, Kozinc, Šturm, Colnar, Frelih, Slapšak, Kobal, Albiana in Šuklje iz Dolenjske in Bele krajine.

Rezervacija mize

Polja označena z zvezdico (*) so obvezna! Rezervacija je veljavna, ko prejmete pisno potrditev!

GOR